huh wat?

In mei 2011 kondigt de burgervader van Amsterdam, die brave borst Van der Laan, aan weer 11 panden te gaan ontruimen. Ja doe maar stoer, jongen! Goed op ramkoers hoor!
Wij vragen ons af: laten we dit over onze kant gaan? Het kan toch niet zo zijn dat hier de stad alléén nog maar een yuppenpretpark wordt? Proper, saai en exclusief voor consumptieterreur? Vergeven van de zogenaamde handhavers en ander security tuig?  En trouwens, waar moeten wij wonen dan? De sociale huurwoningen verdwijnen ook bij de vleet, en woningnood is voor ons bepaald geen abstract verschijnsel uit de vroegere jaren ’80..

En  laten we eerlijk wezen: pand na pand wordt ontruimd omdat er  een idioot kraakverbod is doorgevoerd, dat geen enkel probleem oplost maar alleen de vastgoedmaffia en projectontwikkelaars helpt. Intussen worden er grove bezuinigingen doorgevoerd, sociale huren verhoogd, subsidies afgeschaft en het repressie apparaat nog eens lekker opgeschroefd (waar dan, typisch genoeg, wél weer geld voor is…). Iedere dag in de krant lees je weer een bericht die je haren doen rijzen – waar het conservatisme, de fatsoensrakkerij, het rechts populisme en ander godgeklaagd geneuzel vanaf druipt. Van die dingen dat je denkt:

Dat is toch niet normaal???? Dat is toch niet te geloven??
Dat is gewoon abnormaal! 

En dan moeten we maar gewoon doorgaan met de dagelijkse gang van zaken zeker??? Dacht ‘t dus eventjes niet. Vandaar onze variant op het aloude ‘kraken gaat door’:

kraken draait door!!!! Volslagen en volkomen!!!

Zeer binnenkort bij jou in de buurt….

3 gedachten over “huh wat?

  1. Pingback: Kraken Draait door Website : » » Schijnheilig » » »

  2. Na 2 x de staat te hebben gedaagd op de Parnassus weg te Mokum .Zijnde (… straat 97) feb en juni 2011
    heeft onze bewonersgroep ook weer zin in wat minder saaie dingen en staat gezelligheid weer voorop. want leuker kunnen we het maken. Wij zijn LEUK geboren.
    Steun is welkom. En wij blijven. zie metro 17 juni 😉 Mesrat hasjem.
    D. en H. En de bank van A.
    Nog bedankt voor de lekkere soep vorige week. Draaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s